Om u een beetje op weg te helpen hebben de verhuizers uit ons initiatief 10 handige verhuistips opgeschreven. Deze kunnen als leidraad dienen om uw verhuis voor te bereiden. Zo kan de verhuis vlot verlopen.

Checklist van 10 verhuistips

1. Kasten leeghalen
Haal alle kasten leeg en haal alle schabben en deuren uit kasten.

2. Inpakken
Probeer ervoor te zorgen dat u over zoveel mogelijk verhuisdozen met hetzelfde formaat beschikt, en probeer ze zo veel mogelijk te sluiten.

verhuis voorbereiden
3. Klaarzetten
Als het enigzins mogelijk is,probeer dan alles een beetje te groeperen, zoals kasten bij elkaar zetten, dozen bij elkaar, platte stukken bij elkaar

4. Demonteren
Indien u de meubelen zelf demonteert, zorg er dan voor dat alle vijzen en dergelijke uit de planken en panelen verwijderd zijn. Dit is belangrijk om verlies of beschadiging te voorkomen.

5. Wat er mee moet
Zorg ervoor dat u goed weet wat er allemaal mee moet. Het is belangrijk om de verhuizers voor de verhuis te tonen wat er allemaal mee moet, ook van andere verdiepingen.

6. Instructies
Luister naar de instructies van onze verhuizers. Elke verhuis is anders, en er kan dus nooit op voorhand bepaald worden in welke volgorde alles moet komen om de vrachtwagen efficiƫnt te vullen.

7. Haast en spoed
is zelden goed, ook bij een verhuis. Probeer de ladderlift niet overladen vol te leggen, om beschadigingen te voorkomen. Uit ervaring weten we ook dat een verhuis dikwijls langer duurt, omdat de mensen te veel op de ladderlift leggen, waardoor de verhuizers beneden niet kunnen volgen met laden…

8. Blijf rustig
Probeer tijdens de verhuis zo rustig mogelijk te blijven. Een zenuwachtig over en weer gehol zorgt alleen maar voor onnodige vertragingen.

9. Betaling
De betaling van de verhuis gebeurt contant als alles verhuisd is, alle dekens zijn opgevouwen en de eventuele verhuislift is opgeruimd.

10. Uitpakken
Wanneer de verhuizers vertrokken zijn, begint voor u pas het echte werk, het uitpakken. Zorg ervoor dat u alle kasten systematisch vult, zodat u niet van de ene naar de andere moet lopen.

Wat u zeker niet mag vergeten!

Wat volgt is een opsomming van dingen die u zeker niet mag vergeten bij de voorbereiding van uw verhuis.

  • Dienst bevolking van uw gemeente te verwittigen
  • De telefoonmaatschappij te verwittigen
  • De gas- en elektriciteitsmaaschappij te verwittigen
  • De watermaatschappij te verwittigen
  • De kabelmaatschappij te verwittigen
  • Verkeersborden of parkeertoelating aan te vragen bij de verkeerspolitie. Dit moet minimum 5 werkdagen op voorhand gebeuren
  • Als er voor een garage verhuisd moet worden, alle eigenaars van de garage(s) te verwittigen
Bekijk ook deze handige lijst van de gemeente Westerlo. [link]

Verhuis helemaal uit handen geven

Een verhuisfirma kan uw inboedel voor u verhuizen en inpakken. Deze inpakservice is handig als uzelf hier weinig tijd voor heeft, of simpelweg geen puf voor heeft. Via onze offertedienst kan u geheel vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes aanvragen van verhuisfirma’s werkzaam in uw regio. Na de offerteaanvraag ontvangt u tot maximaal 6 verschillende prijsvoorstellen die u kunt vergelijken. Zo heeft u helemaal geen zorgen meer om uw verhuis!