Gaat u verhuizen, dan zijn één van de broodnodige zaken dat u nodig hebt de verhuisdozen. Ook het inpakken van een verhuisdoos moet toch wel met aandacht gebeuren. U wil immers dat al uw waardevolle spullen heel aankomen in uw nieuwe woonst. Verhuisdozen zijn verkrijgbaar in alle maten en groottes. Voor elk onderdeel is er wel een geschikte doos. Een veel gemaakte fout is onder andere het gewicht van de verhuisdoos. Een grote doos vul je niet helemaal met boeken. U gaat bij uw verhuis heel wat dozen in uw armen krijgen en bij te zware verhuisdozen ben u snel doodmoe. Hanteer een gewicht van om en bij de 20kg per doos. Let ook op dat uw ingepakt materiaal beschermd blijft. We geven op deze pagina veel inpaktips. Gebruik ze!
verhuisdoos inpakken

Labelen per kamer

Verhuizen vraag enige organisatie. Een niet onbelangrijk iets, is het labelen van uw verhuisdozen. Het is niet handig dat uw garderobe terecht komt in de keuken, enzovoort. Een goede inpaktip: Geef elke kamer een nummer en markeer uw verhuisdozen met langs alle zijden van de doos het nummer van de kamer op te schrijven. Zo weten uw helpers meteen waar de verhuisdoos terecht moet komen. Labelen kan u – met enige fantasie – op verschillende manieren doen. Zolang het maar voor iedereen duidelijk is waar uw spullen moeten komen. Werk met cijfers, kleuren of, het meest eenvoudigste is nog: schrijf gewoon de kamer van bestemming op uw verhuisdozen.
verhuisdoos labelen

Kleding inpakken

Ook kleding inpakken is iets anders dan een verhuisdoos volsteken met allerlei spullen, ingepakt met bubbeltjesplastic en/of inpakpapier. Er bestaan namelijk speciale kledingdozen waar u alle kleding die op de schabben in uw kleerkast liggen, mooi in dit soort verhuisdozen kan leggen. In de meeste gevallen kunnen ze meteen naar de slaapkamer(s). Voor hangkleding is er een handig alternatief! Een gouden tip: Wikkel (grote) vuilniszakken om uw hangkleding en tape dit goed vast. Uw garderobe kan in een beweging mee van uit de kleerkast naar de verhuiswagen. U hoeft zelfs de hangers van uw hangkleding niet te verwijderen. Alles gaat in één ruk mee. Tijdwinst! En u spaart één of meerdere verhuisdozen.

Glaswerk en servies inpakken

Uw glas en servies inpakken vraagt extra aandacht. Wanneer u servies gaat inpakken zorg dan dat elk bord, elke tas goed ingepakt is om te vermijden dat ze tegen elkaar aanstoten tijdens de verhuis. Voor servies kan u tussen elk bord wat inpakpapier leggen. Er is ook bubbeltjesplastic op de markt waarmee u uw glas kan inwikkelen om beschadigingen te voorkomen. Op deze manier kan u uw verhuisdozen op een verantwoorde manier inpakken. Ook hier is de regel: maximum een 20kg per doos. Servies en glas kunnen namelijk ook zwaar worden als u de verhuisdoos propvol borden steekt.

Handige doe-het-zelf tips

Voor de doe-het-zelf verhuizers zijn er een heleboel inpaktips die ervoor zorgen dat uw verhuis vlekkeloos verloopt. We sommen er enkele op:

  • Boeken verhuis je misschien best niet altijd in een verhuisdoos. Door hun gewicht kan je er maar enkele kwijt in uw doos en dat kost extra inpakdozen. Vul een caddy of trolley met boeken. Deze staan op wieltjes u uw kan uw boeken eenvoudig naar de verhuiswagen rijden.
  • Ga je etenswaren en vloeistoffen inpakken? Let er dan op dat alle flessen en doosjes goed dicht zijn. Het is niet prettig om met een besmeurde verhuisdoos aan te komen in uw gloednieuwe woning.
  • Materiaal waar u redelijk snel moet aan kunnen (toiletgerief, medicatie, drank, eten) bij aankomst van uw verhuis, kan je best op het laatste inpakken. Die dozen komen eerst uit de verhuiswagen en u kan als coördinator van uw verhuis, deze dozen meteen een veilige plek geven.
  • Ontvlambare producten pakt u best niet in. Zeker niet in een gesloten doos. temperatuurverschillen en druk kan er voor zorgen dat deze producten – als u echt tegenslag hebt – exploderen.

De inpakservice van een verhuisfirma benutten

Niet iedereen is een doe-het-zelver. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Gelukkig zijn er verhuisfirma’s die u kunnen helpen en bijstaan. Zij verzorgen niet alleen uw verhuis, maar ook uw inpakwerk. Het voordeel is dat een verhuisfirma de nodige ervaring heeft (ze hebben geen inpaktips nodig). Bovendien hebben zij voor elk soort materiaal de juiste verhuisdozen. Er is bij een goede firma klein materiaal voorhanden dat u kan kopen of zelfs huren. Klein materiaal is bijvoorbeeld bubbeltjesplastic, tape, plastic, inpakpapier, enzovoort.

Wenst u beroep te doen op een verhuisfirma, doe dan een offerteaanvraag en ontvang binnen de kortste keren tot 3 offertes, die u kan vergelijken. Er is een heel groot netwerk in uw regio. Een service die gratis en vrijblijvend is!